;?>

Feed Rss

Buluttaki Bilgisayar Laboratuvarlarınız – Azure Lab Services

03.14.2019, Bulut Bilisim, Makale, by , .
Okuma Süresi: 2 dakika

Başlıktan da anlaşılacağı üzere Azure tarafında yine ilgi çekici bir hizmetin detayından bahsedeceğim sizlere. Sık sık şirket içi eğitimer düzenleyen bir firma iseniz ya da büyük bir hackatton organizasyonu yapmak isteyen bir kurumsunuz veya bir yazılım firmasısınız sık sık uygulamalarınızı geliştirmek istediğiniz bir ortama ihtiyaç duyuyorsanız Azure Lab Servisleri tam sizlik. Azure Lab Hizmetleri sadece yukarıda saydığım örnekler için değil bunlardan daha fazlasını yapmak isteyenler için önceden yapılandırılmış sanal makinelere (VM) istek üzerine kolayca erişim yapılmasını sağlar. Mevcut görevimden dolayı birçok müşterimize gidiyoruz ve onlara Azure servislerini anlatıyoruz çoğu zaman bizlerden demolar istiyorlar, eğer sizlerde etkileşimli satış demoları yapmak isterseniz de özel sanal laboratuvar laboratuvarı oluşturabilirsiniz.

Azure Lab şu mantıkla çalışır, öncelikle Azure Lab servisi içerisinde bir veya birden fazla laboratuvar hesabı oluşturabilirsiniz ve kullanıcılarınız bu laboratuvarlardaki tüm sanal makinelerine erişmek için tek bir yere gider ve sizin verdiğiniz saat izni kadar kullanım yapabilir. Azure Lab servisleri yönetilen bir hizmettir; bu, bir laboratuvarın temel altyapısının sağlanması ve yönetiminin Azure tarafından otomatik olarak gerçekleştirildiği anlamına gelir. Sizlerde sadece kullanıcılarınız için doğru laboratuar deneyimini hazırlamaya odaklanabilir ve laboratuvarınızın sanal makinelerini kullanıcılarınıza yayınlayabilirsiniz hatta tek bir tıklamayla laboratuarınızı yüzlerce sanal makine ile ölçeklendirebilirsiniz.

Azure Lab hizmetlerini yukarıda bahsettiğim gibi yapılandırmak kadar Laboratuarınıza davet ettiğiniz kişilerinde kullanması çok basittir. Daveti alan kullanıcılar, laboratuvarınızda verdiğiniz kaynaklara anında erişebilirler. Eğer birden fazla laboratuvara erişebiliyorlarsa erişebildikleri sanal makinelerin tam listesini görmek için oturum açmaları yeterlidir. Sanal makinelere bağlanmak ve çalışmaya başlamak için tek bir düğmeye basmaları yeterlidir ve kullanıcıların bu hizmeti kullanabilmeleri için Azure aboneliklerine ihtiyaçları yoktur.

Laboratuvar kullanıcılarının sanal makineleri tam olarak kaç saat kullanabileceğini kontrol ederek maliyetlerinizi kontrol altında tutarsınız. Ayrıca kullanıcıların sanal makineleri yalnızca belirtilen zaman dilimlerinde kullanmasına izin verebilirsiniz. Laboratuvarda otomatik kapanma ve tekrar başlama zamanlarını ayarlayabilirsiniz. Son olarak bireysel kullanıcıların kullanımlarını takip edebilir ve sınırlayabilirsiniz.

Ben Azure Portal’a kendi hesabımla login oluyorum ve All Services’ler sadece Lab yazarak Lab Services buluyorum ve favorilerime ekliyorum. Artık Azure Lab Services için bir hesap oluşturabilirim.

Benden istenilen gerekli alanları dolduruyorum ve create ile Lab account’unu oluşturuyorum.

Ve karşımızda oluşturmuş olduğum Azure Lab Hizmetleri alanı, burada biraz zaman geçirerek çok hızlı bir şekilde yukarıda bahsettiğim tüm senaryolar için özel laboratuvarları ayarlayabilrsiniz.

Bu arada benim gibi eğitmenler için gerçekten harika bir çözüm olmuş diyebilirim ben çok sevdim.

Bir başka Azure yazısında görüşmek üzere.

 

Ka®a

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir