Yıllardır uzmanı olarak çalıştığım sistemler ve güncel teknolojiler hakkında başta üniversiteler olmak üzere bir çok yerde konuşmacı olarak yer aldım.Daha önce vermiş olduğum etkinlik afişlerine ve resimlerine bu linkten erişebilirsiniz. Sizlerde seminer,lansman,konferans ve etkinliklerinizde konuşmacı olarak katılmamı istiyorsanız benim için önemli bir kaç detayı paylaşmak istiyorum.Bu detaylar etkili bir sunum yapabilmem ve gelen katılımcılarında memnun olarak ayrılması için önemlidir.
Genel bilgiler
•Konuşmalarımdan ücret talep ediyorum. Bu konudaki ayrıntılar için benimle temas kurunuz.
•Eğitim kurumlarının (İlköğretim, lise, üniversite) etkinliklerinden ücret talep etmiyorum. Ancak iş yoğunluğumun fazla olması ve zaman darlığından bu tip etkinlikler için çok önceden tarih belirtirseniz katılabiliyorum.
•Sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerinde yer almak için ücret talep etmiyorum. İKİ ŞARTLA:
1.Hazırlanan etkinliğin sponsoruna göre.
2.Üyeleri arasında hangi şirketlerin olduğu göre
•Format olarak tartışma ve karşılaştırma yapılan etkinliklerde yer almak istemiyorum. (İki farklı firmanın ürünleri arasında yapılan tartışmalardan dinleyicilere birşeyler kazandırılamadığını düşünüyorum)
•E-posta adresim: mustafakara@mustafakara.net.tr
•Uygun zamanlarım için etkinlik takvimine bakabilirsiniz.
•Etkinlik tanıtımında kullanabileceğiniz fotoğraflarımı etkinlikler albümümde ve eğitim&seminerler sayfamda bu bulabilirsiniz.
•İhtiyaç olursa Türkçe ve İngilizce özgeçmişimi iletişim bölümünden yazarak isteyebilirsiniz. (Kim olduğum sorusunu hemen öğrenmek istiyorsanız gerekli bilgiye ‘kişisel bilgiler‘ sayfasındaki hakkımda bölümünden ulaşabilirsiniz).
Sunum ihtiyaçları
•Bana en az 1 saatlik bir zaman ayırmanız yerinde olur. Şu ana kadarki tecrübelerim daha kısa bir sürenin pek verimli olmadığını gösterdi.
•Uygulamalı veya demolu bir içerik istiyorsanız (workshop tarzı) bu süre içeriğin zorluğuna göre artacaktır.Öncesinden süre için benim ile iletişime geçiniz. Şu ana kadarki tecrübelerim daha kısa bir sürenin pek verimli olmadığını gösterdi.
•Sunum için bir yaka mikrofonu, VGA uyumlu bir projeksiyon ve 3.5mm uçlu ses girişine ihtiyacım var. Sunumlarım MS Office PowerPoint formatındadır.
•Görsel bir sunum yapacağım için perdenin oranı (16:9, 4:3, vs) ve desteklenen en yüksek çözünürlüğü bana bildirmenizde fayda var.
•Sunumlarımı dijital formatta slideshare üzerinden paylaşıyorum. İncelemeniz için bu adresten ulaşabilirsiniz.Ancak download’a izin vermiyorum, download etmek isteyenleriniz olursa benim ile iletişim bölümünden yazışabilir.
•Sunumumu kamera ya da benzeri bir yöntemle kayıt altına alacaksanız bunu bana önceden bildirmeniz, nerede yayınlacağını belirtmeniz, onay almanız ve (varsa) sözleşmenize ekletmeniz gerekir
Şehir dışı etkinlikler için
•İstanbul’dan karayoluyla 3 saatten fazla sürede ulaşılan bir mekansa uçak ile ulaşım.
•Konuşma öğleden sonra olacaksa aynı gün, öğleden önce olacaksa bir gün öncesinde mekanda bulunmak.
•Sunum öncesi mutlaka sahnede kısa bir prova imkanı.
•Mümkünse konuşmayı yapacağım günün akşamı dönüş bileti.
•Konaklama olması durumunda en az 3 yıldızlı bir otel.
(Konaklama ve ulaşım organizasyon ve masrafları davet eden tarafa aittir)
Bazı Konu Başlıkları
Bulut Bilişim Nedir ? Gelecek Bulut Bilişimde mi ?
Sanallaştırma Teknolojileri
2030 Yılında Nasıl Bir Teknoloji Bizi Bekliyor?
Sosyal Medya Kullanımı ve Geleceğinize Etkileri ?
Yukarıdaki başlıklar dışında talebinize göre üstünde anlaşabileceğimiz özel içerik ve başlıklar için de görüşebiliriz. E-posta adresim: mustafa@mustafakara.net.tr
Fikir ve tasarım için İnternet Ekipler Amiri M. Serdar Kuzuloğlu‘na teşekkür ederim.

Mustafa Kara, 1981 yılında Adana'da doğdu. Üniversite öncesi tüm öğrenimini Mersin'de tamamladı. Anadolu Üniversitesi mezunudur. İşletme Yüksek Lisansını (MBA) , Maltepe Üniversitesinde ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisansını da Okan Üniversitesinde gerçekleştirmiştir. Eskişehir'de okuduğu yıllarda Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Araştırma Uygulama Merkezi Bilgi işlem departmanında çalışma hayatına başladı. Üniversite sonrası İstanbul'da kendi iş dallarının öncü firmalarında görev aldı. Uzun yıllar boyunca BilgeAdam BTA ve Kurumsal‘da Sistem ve Network Eğitmeni, Kıdemli Danışman ve Birim Müdürü görevlerinde bulundu. Sonrasında COMPAREX Türkiye'de Teknik Müdür olarak çalışmıştır. Şu anda SimpliX Teknoloji Hizmetlerinde Bulut ve Güvenlik Çözümleri Direktörü olarak çalışmaktadır. Uzmanlık alanı olan Microsoft altyapı, yönetim ve iletişim ürünleri, Azure, M365 ve AWS bulut teknolojileri Veeam, Nakivo gibi yedekleme çözümleri ile sanallaştırma teknolojilerinde mimari düzeyde bilgi ve deneyime sahiptir. Ayrıca yeni nesil güvenlik çözümleri üzerine eğitim ve danışmanlık vermekte olup 15 yıldan daha fazla süredir birçok kişi ve firmaya binlerce saat teknik eğitim vermiştir. Kamu ve özel sektördeki kuruluşlara projeler gerçekleştirmiş ve bu projelerin bazıları Microsoft tarafında Case Study olarak duyurulmuştur. Türkiye'nin en büyük bilişim portallarında yazıları yayınlanmakta olup MSHOWTO Topluluk Lideri görevini üstlenmektedir. Üniversitelerde seminerler vermekte olup birçok teknoloji üreticisinin lansmanında uzman konuşmacı olarak yer almıştır. 2010 yılında çeşitli topluluklarda yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Microsoft tarafından MVP ünvanına layık görülmüş olup günümüzde de bu ünvanı koruma başarısını göstermektedir. Sahip olduğu sertifikalar: MVP, MCT, AWS SA, Azure Administrator, Azure Security Engineer, Azure Solution Architect, MCITP, MCTS, MCDBA, MCSE+S+M, MCSA+S+M, MCDST, MCP, CCDA, CCNA, HP AIS, HP APS ve CompTIA A+'dır.