;?>

Feed Rss

Microsoft Operations Management Suite (OMS) İlk Ayarları

06.13.2015, Bulut Bilisim, Makale, by , .
Okuma Süresi: 2 dakika

OMS (Operations Management Suite) makale serimize devam ediyoruz. Serinin üçüncü makalesinde mevcut OMS yapımızın ilk ayarlarının nasıl yapıldığını inceleyeceğiz.

OMS aboneliğine başladığınız anda hiçbir ayarın mevcut gelmediğini veya hiçbir çözümün ana ekran olan “Genel Bakış”‘ta yer almadığını söylebiliriz. Bu sebepten sistemlerinizi (ister OnPrem, ister Azure, ister AWS v.d) izlemek ve OMS’in sunduğu çözümlerden yararlanmak isterseniz “Settings” kısmını kullanmanız gerekecektir.

Sizlere bahsettiğim ve hiçbir ayarın yapılmadığı OMS Overview ekranını aşağıda görebilirsiniz.

İsterseniz ilk ayarlarımızı yapmaya başlayalım, bunun için “Overview” ekranında yer alan “Settings” bölümüne tıklıyorsunuz. Sonrasında sizlere 3 temel işlemin neler olduğunu gösteren bir arayüz karşınıza geliyor. Bunlardan hiçbiri yapılmadığı için şu an “% 0” olarak bir bilgilendirme de görebiliyorsunuz.

İlk bölüm “Solutions” yani çözümler bölümü, nedir bu bu çözümler derseniz, OMS makale serisinin ilkinde konuştuğumuz Azure, OnPrem, AWS, Linux, Windows v.b. sistemlerinizi yönetmeye yardımcı olacak bileşenlerden oluşan bir galeri diyebiliriz. Bu bölümü serinin diğer makalelerinde detaylıca inceceleyeceğiz. Bu bölümü tamamlamadan önce son bir şey daha belirtmek istiyorum, ekran görüntüsüne ya da OMS Solutions bölümüne geldiğinizde bazı çözümler için MS Azure aboneliğinin olması gerektiğini göreceksiniz.

 

“Settings” bölümünün ikinci kısmı olan “Connected Sources”ta OMS’in bağlanacağı kaynak ya da kaynakları ayarlamanız gerekiyor. Bu bölümü de OMS makale serimizin ilerleyen kısımlarında detaylandıracağız ama kısa bir özet geçmek gerekirse. Bu bölümden Sunucularınıza agent’lar yükleyebilir, yapınızda SCOM sunucu varsa OMS’e bağlayabilir ya da Azure veya AWS Storage Account’larınızı OMS’in yönetimine dahil ettirebilirsiniz.

 

“Setttings” bölümünün son kısmı Logs alanına geçersek , bu alandan IIS logs bilgierini görebilirsiniz.

OMS’in ilk ayarlarının yapıldığı bölümü de bu şekilde inceledik, makale serisi tamamlandığında OMS’in ilk görüntüsünün çok ama çok değişeceğini şimdiden söyleyebilirim.

Ka®a

One Response to Microsoft Operations Management Suite (OMS) İlk Ayarları

  1. Pingback: 20 Serilik Microsoft Operations Management Suite (OMS) Yazı Dizisi - Mustafa Kara – Microsoft MVP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir