;?>

Feed Rss

Gmt Systems Nedir?

02.25.2020, Genel, by , .
Okuma Süresi: 2 dakika

Bugün bilişim teknolojilerinin en önemli konularından bir tanesi olan Monitoring – İzleme alanında yeni bir ürünü sizlere anlatmak istedim. Yazılarımı takip edenler iyi bilirler ki monitoring konusu özel ilgimin bulunduğu ve zaman zaman yeni araştırmalar yaparak, testler gerçekleştirerek çıkan sonuçları incelemeyi sevdiğim bir konu. Sanırım MSHOWTO‘da SCOM, DataDog, Azure Monitor gibi farklı birçok izleme aracını sizlere tanıtmaya çalıştım. Bugün de sizlere yeni bir ürün incelemesi ile geliyorum ve tamamen Türk mühendisleri tarafından geliştirilmiş Ağ izleme ve yönetme yazılımı Gmt Systemsten bahsedeceğim.

Gmt Systems Nedir? Ne yapar? Ne işe yarar?

Yukarıda bahsettiğim gibi bu ürün Ağ (Network) izleme ve Yönetim Ürünüdür. Günlük iş süreçlerinin devamlılığı ve etkinliğine dönük, bilişim teknolojileri yöneticilerinin ihtiyaç duydukları kullanıcı-dostu, kapsamlı ve gerçek zamanlı ağ yönetimine olanak tanıyan 100% yerli bir yazılımdır. Kısacası, ağ yönetimine istikrar kazandırmak, standartlaştırmak, basitleştirmek ve verimlilik sağlamak adına kolay kullanımı olan bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Ben demo talebinde bulundum ve izleme sonuçlarını beğendim.


Biraz daha teknik detaylara girmek ve Gmt System’in modüllerini sizlere anlatmak istiyorum.

Ağ Performans İzleme modülü, aynı ağa dahil ağ cihazlarının SNMP ve IPMI protokollerini kullanarak veri toplayan ve geçmişe dönük kayıtlarla performans analizi yapmaya olanak sağlayan kısmıdır.

Ağ Akış Analizi modülü ile aynı ağa dahil ağ cihazlarının Netflow, Sflow, Ipfix protokolleri ile istenilen tarih aralığında akış verilerin, protokoller, portlar, kaynak ve hedeflere göre yorumlanıp performans raporu çıkaran kısmıdır.

Konfigürasyon Yönetimi, Ağ cihazları üzerinde toplu aktif liste değişikliği ve yönetimine olanak tanıyan oldukça gelişmiş ve kullanımı kolay yazılım modülüdür.

Son modül olan OVF imajı sayesinde dakikalar içerisinde kurulumu mümkün olan Gmt, otomatik keşif ve ağ topolojisi gibi özellikleri sayesinde kolayca cihaz tanımlamaları ve ilişkilerini (korelasyon) kurabilmekte ve hızlı bir şekilde ağı dinlemeye başlamaktadır. Birçok parametrede alarmlama, raporlama gibi fonksiyonları ile kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Kurulum-entegrasyon ve kullanım kolaylığının yanında herhangi bir ekstra ürün lisanslamasına ihtiyaç duymamaktadır. Aşağıda sizlere dashboard’lardan bir tanesini göstermek isterim.


Sanırım Gmt Sytems’in ne yaptığını ve modüllerini anlamış olduğunuz, isterseniz şimdi de bu ürüne nereden erişebileceğinizi, ücretlendirmesini, kurulum, yönetim gibi tüm teknik bilgileri anlatan dokümantasyonlara nereden ulaşabileceğinizi de kısaca belirteyim.

Şu an için herhangi bir kredi kartı bilgisi dahi girmeden buraya https://nmp.gmt.systems/ tıklayarak Gmt System’si 15 gün boyunca ücretsiz olarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Bunun dışında aşağıdaki ekran görüntüsünde de göreceğiniz üzere fiyatlama için bir hesaplama modülü sitede de yer almakta isterseniz buradan hesaplama yapabilir isterseniz de iletişim formundan fiyat bilgisi talep edebilirsiniz.


Ürüne ait tüm teknik bilgilere ve gerçekten çok iyi bir şekilde hazırlanmış bilgi bankasına bu linkten erişebilirsiniz https://kb.gmt.systems/


Özetle, bugün sizlere Türk mühendisleri tarafından geliştirilmiş Ağ izleme ve yönetme yazılımı Gmt Systems’ten bahsettim, umarım çalışmalarının sonuçlarını alırlar, sizler de ürünü bahsettiğim gibi ücretsiz olarak deneyebilir ve tecrübelerinizi Gmt Systems ekibi ile paylaşabilirsiniz.

Bir başka makalede görüşmek üzere.

Ka®a

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir