;?>

Feed Rss

Azure Solution Architectures Nedir?

03.03.2017, Bulut Bilisim, by , .
Okuma Süresi: 2 dakika

Microsoft Azure her ne kadar bizlerin işlerini kolaylaştıracak hazır sistemler ya da servisler sunuyor olsada, güvenli, yüksek kullanılabilirliğe sahip, performanslı ve esnek çözümler tasarlamak ve uygulamak gerçekten mimari bir bilgi ve deneyim gerektiyor. Örneğin on-premise yapınızdaki uygulamaların yedeklemesini Azure’da yapacaksanız, ilgili Azure servisi ve yan ürünler hakkında yeterinden fazla bilgiye ve az önce bahsettiğim deneyime sahip olmanız gerekmekteki doğru mimariyi çıkarabilesiniz. Eğer bir mimarı çıkaracak kadar bilgiye sahip değilseniz bu makale sizlere mimarı oluşturma konusunda yardımcı olacaktır.

Öncelikle aşağıdaki resimde gördüğünüz Azure çözüm mimarilerine nereden erişebiliriz diyorsanız tek yapmanız gereken bu linke tıklamanız. Şu ana kadar oluşturulmuş olan Azure mimarilerine tüm çözümler karşınıza topoloji bazlı çizimleri ile birlikte gelecektir.

Solutions” bölümündeki drop down’a tıklayarak üzerinde çalışmak istediğiniz çözümü seçebilirsiniz. Böylelikle çözüme ait mimariler ekrana gelecektir.

İlk örnekte ben Backup and archive çözümünü seçiyorum ve aşağıdaki ekran görüntüsünde yer aldığı gibi senaryo bazlı çözüm mimarileri geliyor.

Backup and archive çözümlerinden ” Archive on-premises data to cloud” mimarisini tıklıyorum ve detaylarını incelemeye başlıyorum.

Çözüme ait detay topoloji, kullanılacak Azure bileşenleri tüm ayrıntıları ile bu sayfada anlatılıyor.

İkinci örnekte ise benimde çok fazla bilgimin olmadığı hatta hiç bilgimin olduğu bir çözümü seçiyorum 🙂 Sonrasında bu mimari ile ilgili neler yapabileceğim ona bakacağım 🙂 Çözüm olarak “Umbraco CMS for light to medium traffic sites” tıklıyorum. Karşıma çözüme ait mimari geliyor burada bence en ilgi çekici kısım bu çözüme ait tahmini maliyeti gösteren Pricing calculator ve çözümü Azure portala hemen yüklemenizi sağlayacak Deploy to Azure bölümleri. Yanlış okumadınız bu çözüme ait mimari Azure Portalınıza yükleyebiliyorsunuz.

Deploy to Azure tıkladım ve link beni Azure Portal’a yönlendirdi. Azure aboneliğimin bulunduğu hesap ile oturum açtım, karşıma gelen ekranı sizlerle aşağıda paylaşıyorum 🙂

Kendini Azure mimarileri konusunda geliştirmek isteyenler için oldukça faydalı bir bölüm olduğunu düşünüyorum.

Bir sonraki Azure makalesinde görüşmek üzere.

Ka®a

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir